Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Με ένα βιβλίο... μαθαίνω, διεκδικώ, προσφέρω, ονειρεύομαι, ταξιδεύω, διασκεδάζω!

2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε το 1966 από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY). Πρόκειται για την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στηρίζει από το 1996 την πρωτοβουλία αυτή και σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου. Το ελληνικό τμήμα της IBBY, τυπώνει στα ελληνικά την αφίσα και το φυλλάδιο με το μήνυμα και τα αποστέλλει σε ένα ευρύ δίκτυο σχολείων και σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, προτρέποντας έτσι και άλλους φορείς να οργανώσουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.



Με ένα βιβλίο… μαθαίνω, διεκδικώ, προσφέρω, ονειρεύομαι, ταξιδεύω, διασκεδάζω!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τον εορτασμό των 211 χρόνων από την γέννηση του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, οι εκπαιδευτικοί του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου σχεδίασαν και υλοποιούν μια εκδήλωση αφιερωμένη στο συγγραφέα, το παιδικό βιβλίο και τα παιδιά. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.





Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
  • Προβολή ταινίας κεινουμένων σχεδίων μικρού μήκους: "Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: Το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος".
  • Αφήγηση παραμυθιού: "Ειρήνη: η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα" της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
  • Εικαστικά δρώμενα.
  • Παζάρι μεταχειρισμένου βιβλίου (τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του νηπιαγωγείου μας)
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους και η είσοδος ελεύθερη. Τα ανήλικα άτομα θα πρέπει να συνοδεύονται από τους κηδεμόνες τους. 

Σας περιμένουμε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου